Senaste nyheterna

Sista deltävlingen i back & sprint cupen är körd


I lördags så kördes den sista deltävlingen för året i vår Back & Sprint Cup. Det var Granatloppet i Uddevalla, i regi av MK Trophy. Många bilar totalt till start i tävlingen i alla klasser, men tyvärr inte så många App K. bilar som är medlemmar hos oss.

Vi kan med detta summera 2022 års tävlingssäsong. 5 tävlingar var schemalagda, varav Röforsloppet valde att ställa in. Återstår då 4 tävlingar.

KRC vanns av Folke Åkerblom före P-E Sköldin och som trea ser vi H-Å Söderqvist. Klassegrar togs av Bosse Rönnqvist, Klass 1, Folke Åkerblom i klass 2, och i Klass 4 P-E Sköldin.

I HRC fick vi se delade segrare. Det var Thomas Johansson och Stefan Helsing som hamnade på samma poäng. Trea blev Lennart Pettersson. Klass segrare blev i Klass 5 Thomas Johansson, Klass 6 Stefan Helsing, Klass 7 Tommy Karlsson och i Klass 8 Janne Blom.

Komplett resultat finner ni på resultatsidorna för Back & sprint cupen.

Vi är medvetna om att 2022 hade få tävlingar och att vi kom från två år med pandemi, men man kan diskutera och fundera över antalet deltagare. Endast 2 förare startade i 2 tävlingar eller fler, och tillsammans i KRC och HRC så hade vi 7+12 = 19 tävlande över året. Det har startat flera bilar men dessa har tyvärr valt att stå utanför Rallyklassikerna, och därför ej heller erhållit poäng.

Finns det intresse för ytterligare en tävlingssäsong 2023, eller har vårt läge med stigande bränslepriser, hög inflation, höga elpriser samt ett allt annat än stabilt världsläge gjort att förutsättningarna för 2 Cuper är dåliga? Vad gäller vår Rally Cup så blev utfallet klart godkänt.

Vad säger ni ska vi köra ett år till? Input mottages gärna.

Nu hoppas vi på en hög aktivitet i garagen, och säger ett Stort Tack till våra tävlande och alla personer som är delaktiga i de tävlingar som hållits 2022.

Hälsningar

Styrelsen