Senaste nyheterna

Hej på Er ute i Sommarsverige


Förra helgen körde vi den andra tävlingen i vår Back & Sprintcup. Denna gång var det det klassiska Röforsloppet som anordnades av SMK Arboga. Ett soligt väder på lördagen då de äldre bilarna tävlade, och riktigt bra med publik som tittade på.

Det är fortfarande relativt få som tävlar i vår B & SC, men antalet växer stadigt dock från en låg nivå. Tyvärr så finns det en hel del föraren som inte är medlemmar, och därför inte får poäng, eller återfinns i våra poängtabeller. Vi får arbeta på och hoppas att de tycker vi gör ett bra jobb och har trevliga tävlingar, och därmed blir medlemmar.

I Klass 2 så vann den här relativt ofta tävlande Folke Åkerblom med sin SAAB Sport, i Klass 3 fick vi se en VW 1500 S med Lasse Larsson som vinnare. Klass 4 vanns av Per-Erik Sköldin i sin Amazon.

Det betyder att efter 2 av 5 tävlingar i B&SC så har vi i den äldre gruppen, Klassiska Rallycupen, P-e Sköldin som ledare med 12 poäng. 2:a ligger Mats Henningsson med 6, och som delade treor Hans-Åke Söderqvist, Folke Åkerblom, Lasse Larsson och Bosse Rönnqvist med 4 poäng var.

För de nyare bilarna, från 1966 och framåt, så tävlar man i Historiska Rallycupen.

Här såg vi den smått otrolige Tommy Wikström vinna klass 5 med sin SAAB V4, men dessutom sätta betydligt motor starkare bilar från andra klasser på plats. Klass 6 vanns av Jonas Larsson i sin Volvo 142. Klass 8 såg Johan Rudström som segrare.

Totalt sett ser HRC ut så här. Tommy Wikström 20 poäng, Jonas Larsson och Johan Rudström delar andraplatsen på 19 poäng.

Nu ser vi fram emot nästa tävling i B&SC, den 2 september, Klevasprinten i Tidaholm.

Tyvärr så kolliderar den med vår Rallytävling i Bengtsfors, Bäckeforssnurren samma datum.

Vi hoppas att vi återser många av våra medlemmar till start i någon av dessa tävlingar.

Sommarhälsningar från Styrelsen