Senaste nyheterna

Resultat efter deltävling fyra


Då har vår tävlingssäsong 2023 tagit sej in på andra halvan. I lördags så kördes Gruvrundan i regi av Åtvidabergs MK. Det var den fjärde deltävlingen av de sex som körs i år.

En underbar tävling på riktigt krokiga och luriga vägar. Dessutom så bjöds det på ett fantastiskt sommarväder. En hel del som bröt, 13 bilar av de Historiska kom ej i mål.

I klass 2 så ångar Johan Elofsson på, då han tog ännu en seger. Denna gången med enbart 3,4 sekunder, då Benny Erixon bjöd hårt motstånd. Personligen så tyckte jag att det var riktigt trevligt att se en Opel Kadett A på startlinjen, även om föraren ännu inte är medlem hos oss.

I klass 3 så startade Sten Säfström för första gången i år med Ex. Leffe Anderssons Cortina. Det blev seger före Lasse Larsson.

Tyvärr ingen till start i Klass 4, ”PV och Amazon klassen”. Vi får hoppas att det vänder till nästa tävling.

Detta ger en totaltabell för Klassiska rallycupen, KRC, där vi ser Johan Elofsson i ledningen med hela 40 Poäng. Vinst i samtliga tävlingar i år är ett fantastiskt resultat. Skuggar gör Benny Erixon på 35 och trea är Kenneth Jonsson på 24 poäng. SAAB ligan levererar…

Om vi tar oss till de lite nyare bilarna så vanns klass 5 återigen av ”The Wikströms”. Peter Karlsson här tvåa.

I Klass 6 tog Janne Westlund sin andra raka seger. H-Å Persson blev 2:a.

Klass 7 vanns av Tomas Karlsson i sin Kadett GT/E, före Patrik Siljemarks Escort.

Klass 8 såg Håkan Süld som segrare. En stenhård klass med otroligt många duktiga chaufförer. Lasse Eriksson fick för första gången i år se sig slagen. Håkan var dessutom totalt 7:e snabbaste bil.

Ser vi till totalen i HRC, Historiska Rallycupen, så är det fortfarande delad tätposition. Kalle Öhlmin och Erik Eriksson toppar med 35 poäng vardera. Som trea trycker nu Tommy Wikström på, nu uppe på 31 poäng. 27 p. har P. Karlsson, 26 har både Boivie och H-Å Persson. Det är långt ifrån klart här, vilket är jättekul.

Nästa tävling blir Bäckeforssnurren i Bengtsfors den 2 september, följt av finalen i Finspång 22 september. Där blir det dubbla poäng samt Årsmöte med prisutdelning och mingel.

Fram tills dess önskar styrelsen Er en riktigt skön sommar. Och till Er som startar i MSR, önskar vi naturligtvis Lycka Till.

Komplett tabell efter fjärde deltävlingen