Senaste nyheterna

Sammanfattning från Vilda Ryd Racet

Då var vi igång på allvar, när årets första barmarkstävling avgjordes i Ryd, Småland. Tävlingen var Vilda Ryd Racet och arrangerades av Ryds MK. Den ingick även i RM, som första deltävling för året. RM har lite andra klassindelningar är Rallyklassikerna. RM tabellerna kan ni se snart på SBF:s hemsida.

Banan fick mycket lovord av de tävlande, men den var krävande och en hel del fick bryta. Även värmen slog till, och gav en del damm efter banan.

Hela 50 Historiska Rallybilar kom till start, så ett betydligt större intresse än tidigare tävlingar i år. Tyvärr så är ännu inte alla deltagare medlemmar hos oss i Rallyklassikerna, men Ni är varmt välkomna.

Klass 2 vanns igen av den suveräne Johan Elofsson. Han tog nu årets 3:e klasseger. Vi hade hoppats på en ”giganternas kamp” emot Per-Arne Sjöstedt,
men han fick tyvärr bryta efter sträcka 1.

Klass 3 vanns av Lasse Larsson, då resten fick bryta.

Klass 4 av Per-Henrik Hedberg, som även han tog sin 3:e seger för året. Tyvärr fortfarande ett lågt deltagande i denna klass, vilket ger färre poäng.

Detta ger en tabell för de äldre bilarna, Klassiska Rallycupen, som nu toppas av Elofsson på 30 p, tvåa Benny Eriksson med 26 och P-H Hedberg som
trea med 17 poäng.

Klass 5 vanns av paret Wikström som än en gång visade fin fart.

Klass 6 av Janne Westerlund. Här såg vi hela 16 bilar till start.

Klass 7 toppades av Patrik Siljemark med sin Escort, följd av Nalle Johansson. Båda gjorde sin första tävling hos oss för året.

Klass 8 vanns av Lasse Eriksson från Östhammar i en Volvo 240. Just det, samme man som även vann deltävling 2, men då i en Opel Ascona. Starkt gjort.
Men det var hårt, endast 3,4 sekunder skiljde till Håkan Lindh. Lasse var även totalt snabbaste bil av de Historiska bilarna.

Summerar vi då de lite nyare bilarna, Historiska Rallycupen, så ser vi i topp efter 3 körda tävlingar, Karl-Olof Öhlmin, i delad ledning med Erik
Eriksson. De har fått ihop 27 poäng. Det gäller att komma i mål på en bra placering i alla tävlingar om man vill vara med och slåss i toppen. Trea är Håkan Lindh på 22 poäng.

Hela 41 bilar har tagit poäng.

Nu ser vi fram emot deltävling 4. Det blir Gruvrundan i Åtvidaberg den 3:e juni. Där körde vi även förra året, och den tävlingen fick då högsta betyg.