Senaste nyheterna

Summering av deltävling 5

Hej på Er,

då har vi kört den 5:e tävlingen i vår Klassisk och Historiska Rally cup för 2023. Denna gång gästade vi Dalslandsrallyt som arrangerades
av Bengsfort MC. Inte fullt lika många startande som vanligt, men det var kanske lite längre resväg för många av våra cup medlemmar. Vår tanke var att även bjuda in våra rallyvänner på vår västsida till gemenskap i vår cup, vilket vi gjorde.

De tävlande i klass 2 ”SAAB” klassen bjöd som vanligt på en rafflande tävling. Johan Elofsson lyckades med att slå den annars så suveräne
Per-Arne Sjöstedt. Vi lyfter på hatten.

Klass 3 med 2 startande, såg tyvärr båda ekipagen bryta.

I Klass 4 så segrade P-H Hedberg i sin Amazon, före Ola Eklund.

Summerar vi då läget för Klassiska rallycupen, så finner vi Johan Elofsson på hela 50 poäng, full pott på samtliga 5 tävlingar, grymt bra.
På andra plats Benny Erixon på 42, och som 3:a Kenneth Jonsson på 30 poäng.

Tar vi oss till de något nyare bilarna i Historiska Rallycupen, så blev resultatet följande.

Klass 5 vanns än en gång av Tommy Wikström i sin SAAB. 2:a plats togs av den alltid pålitlige K-O Öhlmin. Han har tagit poäng i samtliga tävlingar
i år, vilket betalar sej i totalen.

Klass 6 såg Henrik Boivie som vinnare. Verkar som om han nu fått riktigt ordning på sin lite skörare välljudande bil, kul. Här blev den sporadiskt
tävlande Bosse Sundin tvåa.

Klass 7 hade Patrik Siljemark som vinnare. Han åker nu snabbare och snabbare. Tomas ”Spirre” Karlsson sågs som 2:a.

I Klass 8 så vann snabbe Lars Eriksson. Han var även snabbaste App. K bil, med en total 14:e placering. Tvåa i klassen var Håkan Süld.

Om någon tycker att placeringarna inte stämmer med resultatlistan, så får vi påminna att det är bara de som betalat medlemskap i vår förening
som får poäng i våra cuper. Så till er som ännu inte är med oss, betala in din avgift så får även du dina ev. poäng och ett trevligt gäng att ”tjata” med.

Summerar vi ställningen i vår Historiska Rallycup, finner vi hela 48 deltagare.

Öhlmin leder med 44 poäng, tätt följd av Erik Eriksson på 43, och Tommy Wikström på 41 poäng.

Kom ihåg att det i avslutningstävlingen i Finspång, delas ut dubbla poäng, så det är på inga vägar klart i våra cuper. Anmälan är fortfarande
öppen, liksom anmälan till Årsmötet och festen i Linköping.

På följande länk finns totallistan som excel.